Efter att ha brått genom december och in i det nya året har Bitcoin plötsligt stoppat.

Bitcoin-priset toppade 42 000 dollar per bitcoin

Bitcoin-priset toppade 42 000 dollar per bitcoin tidigare denna månad, dubbelt så högt som 2017, men har kämpat för att upprätthålla sin fart och sjönk till cirka 36 000 dollar (även om mindre kryptovalutor ger stora vinster).

Nu, när bitcoin handlar i sidled, har analytiker vid Wall Street-jätten JPMorgan JPM -1,8% varnat för att det kan finnas en investerareutflykt såvida inte bitcoin återkräver sina 40 000 dollar.

Om inte bitcoin snart kan “bryta ut” över 40 000 $, kan trendföljande investerare börja ta ut pengar, skrev JPMorgan-analytiker i en anteckning som först rapporterades av Bloomberg.

Bitcoin-investerare som vill ta vinster från den enorma bitcoin-prisuppgången “kan sprida den senaste veckans korrigering” och “momentumsignaler kommer naturligtvis att förfalla härifrån fram till slutet av mars”, varnade analytikerteamet.

Bitcoin-priset har lagt till en hel del nära 300% sedan oktober, stigande som institutionella investerare varma för kryptovalutan och betalningsjättar som PayPal PYPL -0,9% lägger till sitt stöd.

Många institutionella investerare som letar efter exponering för bitcoin har staplat in i Grayscale Bitcoin Trust under det senaste året. Under det sista kvartalet 2020 samlade Grayscale 3,3 miljarder dollar över sina kryptovalutainvesteringar, ett rekord för den digitala kapitalförvaltaren. Dess populära Grayscale Bitcoin Trust uppskattade i genomsnitt 217 miljoner dollar varje vecka under de sista tre månaderna av året.

Att bitcoinpriset ska bryta tillbaka över $ 40.000

JPMorgan varnade för att denna takt kommer att behöva bibehållas och till och med snabbas för att bitcoinpriset ska bryta tillbaka över $ 40.000.

“Flödet till Grayscale Bitcoin Trust skulle sannolikt behöva upprätthålla sin takt på 100 miljoner dollar per dag under de kommande dagarna och veckorna för att en sådan breakout ska inträffa”, enligt JPMorgan-strateger.

Men den kanske konservativa uppskattningen av efterfrågan, med Michael Sonnenshein, den nyligen namngivna Grayscale-verkställande direktören, som avslöjade under helgen att företaget samlade in mer än 700 miljoner dollar på fredag ​​ensam och tweetade “momentum från Q4 verkar ta fart i det nya året. ”

På andra håll förblir andra bitcoin- och kryptomarknadsövervakare, fortfarande svåra från bitcoins enorma december-rally, i stort sett optimistiska.

“Bitcoin misslyckades med att bryta tröskeln på 40 000 dollar igen och förblev inom ett korrigerande scenario”, sa Alex Kuptsikevich, senior finansanalytiker för FxPro, i e-postkommentarer.

“Ändå har supportnivån på cirka 35 000 dollar inte brutits, och kryptomarknadsaktörerna får inte panik. I början av 2021 kommer fokus att vara på förnyade investeringar från stort kapital, liksom volymerna av PayPal och andra stora företag som har tillkännagav sitt intresse för kryptovalutamarknaden. “

By admin